Een initiatief van: 
Terug naar Andere verhalen

#Ali-tijdens-Corona

Twee dagen nadat zijn restaurants toch nog plotseling op slot moesten, drong bij Ali Mamutovski het keiharde besef pas echt door: we zijn gesloten en we weten niet voor hoe lang. “Dit doet zo veel pijn, raakt ons heel diep in ons hart”, vertelt de mede-eigenaar van restaurants Makedonia in Winschoten en Stadskanaal en Desperado in Winschoten. “Mijn vader richtte ons familiebedrijf bijna 35 jaar geleden op en sindsdien zijn wij 363 dagen per jaar open. Natuurlijk missen we hierdoor veel omzet, dat is hard. Maar wat mij veel dieper raakt is dat wij niet klaar kunnen staan voor onze gasten, waarvan wij velen als onze vrienden beschouwen.”

‘Het is onwerkelijk en raakt ons diep in het hart’

#Ali-tijdens-Corona

Ali Mamutovski

Afhalen

Als gastheer en horeca-ondernemer met hart en ziel zaten Ali en zijn familie niet lang stil: “Het sluiten voelde heel onwerkelijk, niet te beschrijven. Maar nadat we de eerst schok te boven waren, gingen we gelijk aan de slag. We begonnen met een grote schoonmaak en niet veel later kwam het bericht dat afhalen werd toegestaan. Ogenblikkelijk begonnen we ermee om dat volgens de richtlijnen te regelen. Al vele loyale klanten maakten gebruik van onze afhaal. Daarvoor zijn wij alle klanten zeer dankbaar, want hierdoor blijft het hart van onze bedrijven kloppen, het bloed blijft circuleren.”

 

Online is onze redding

Met het oog op heden en toekomst, is online voor de restaurants van essentieel belang. Ali: “Online is nu onze redding. We hebben in de loop der tijd een publiek van bijna 10.000 volgers op Facebook opgebouwd. Met hen kunnen wij nu zeer snel en betaalbaar communiceren, je hoeft niet eerst te wachten op het drukken van dure folders of een advertentie in de krant, maar kunt elk moment de publiciteit zoeken. We laten zien wat we doen en hoe we het in de toekomst gaan aanpakken. Toen afhalen mocht, waren de afhaalmenu’s vrijwel direct bekend. Ik durf de stelling aan: zonder online nu geen leven.”

Zie hier het filmpje waar bijna heel Oldambt een like op heeft gegeven (ruim 21.000 mensen bekeken het filmpje en bijna 1.000 likes!) :

Klaar om weer open te gaan

Op social media staan enkel ludieke filmpjes over hoe Makedonia en Desperado met de 1,5 meter economie omgaan, zodra de deuren weer open mogen. Luchtig, maar met een serieuze boodschap. Ali: “In alle drie onze restaurants passen wij uiteraard het aantal zitplaatsen aan. Per 1 juni mogen er weer 30 mensen in, het is een mager begin. We hopen na die datum snel meer gasten te mogen ontvangen. De ruimte tussen gasten in onze restaurants is in elk geval volgens de regels overal meer dan 1,5 meter. Ook voor onze medewerkers hebben wij alle nodige maatregelen getroffen zodat zij veilig aan het werk kunnen. Zo liggen er tachtig plexiglazen gezichtsbeschermers klaar voor gebruik. Wij zijn er helemaal klaar voor om weer open te gaan.”


Deel dit artikel met iemand anders:

Verhalen van andere ondernemers

#Harry-tijdens-Corona

#Harry-tijdens-Corona

'Anderhalve meter dat is toch nait zo groot? Hol die der aan…

Lees het hele bericht
 
#Kor-tijdens-corona

#Kor-tijdens-corona

Voor kinderen is het een bijzonder schooljaar. Scholen waren…

Lees het hele bericht
 
#Marcel-tijdens-Corona

#Marcel-tijdens-Corona

Enkele maanden geleden gingen plotseling de rijscholen dicht…

Lees het hele bericht
 
#Lennart-tijdens-Corona

#Lennart-tijdens-Corona

Voor veel bedrijven is in tijden van coronacrisis de online …

Lees het hele bericht
 
#Joost-tijdens-Corona

#Joost-tijdens-Corona

Twee weken voordat de coronacrisis uitbrak werd hij vader va…

Lees het hele bericht
 
#Tom-tijdens-Corona

#Tom-tijdens-Corona

“Wij schrokken enorm op 15 maart”, vertelt Tom N…

Lees het hele bericht
 
#Frans-tijdens-Corona

#Frans-tijdens-Corona

Online, online en nog eens online. Voor autobedrijf AutoHuiz…

Lees het hele bericht