Een initiatief van: 
Terug naar Andere verhalen

#Lennart-tijdens-Corona

Voor veel bedrijven is in tijden van coronacrisis de online omgeving belangrijker dan ooit. “De vragen en verzoeken die wij krijgen, zijn zeer divers”, vertelt Lennart van der Zwan van NC-websites. “Wat mij vooral opvalt is dat wij in deze tijd dichterbij onze klanten staan dan ooit. Het gaat om veel meer dan omzet en winst. Het gaat om bedrijven waar hart en ziel in ligt. Veel ondernemers zijn emotioneel, stress en verdriet zijn voelbaar. Maar ik zie ook creativiteit en strijdbaarheid, inzet voor een gezonde toekomst, zeker nu de maatregelen langzaam maar zeker wat worden versoepeld.”

‘Ondernemers met hart en ziel, strijdbaar en creatief voor de toekomst’

#Lennart-tijdens-Corona

Lennart van der Zwan

Online omgeving

De online omgeving is juist nu van enorm groot belang. Bedrijven die de deuren geheel of grotendeels moesten sluiten, communiceren via het internet met hun klanten en relaties. Bedrijven zetten webshops op om te kunnen blijven leveren. Ook optimaliseren bedrijven hun websites en treffen ze online voorbereidingen om klaar te zijn voor de toekomst.

Basispakket webshop

“Veel ondernemers realiseren zich dit en zetten hierop in”, zegt Lennart. “Om snel en adequaat te kunnen reageren, hebben wij in onze werkwijze alle overbodige ballast overboord gezet. We zijn tijdelijk back -to-basic om snel nieuwe websites en -shops te kunnen bouwen, zodat zij nieuwe leads, klanten en verkopen kunnen genereren. Zo hebben we het basispakket webshop geïntroduceerd: een eenvoudige webshop met een begrijpelijke training die ook voor ondernemers met weinig online ervaring goed te volgen is.”

Heel speciaal

Op persoonlijk vlak hakt de coronacrisis er bij Lennart stevig in: “Ik mis het contact met mijn familie, vind het heel triest dat onze ouders hun kleinkinderen niet mogen vasthouden en knuffelen. Dat we mijn schoonmoeder niet even mochten knuffelen voor haar 70e verjaardag. Onze kinderen zijn nu veel meer thuis dan anders en daar proberen we maar zoveel mogelijk van te genieten. Hoewel ook dit niet altijd even gemakkelijk is, voelt het wel heel speciaal. Maar ik ben blij dat de scholen weer mogen beginnen”

Trots

Uiteraard werkt ook NC-websites coronaproof. De klantcontacten verlopen vrijwel uitsluitend via online kanalen, zoals e-mail, social media en WhatsApp. Dagelijks zijn er bij NC-websites drie medewerkers fysiek op kantoor aanwezig, de rest werkt thuis. Elke werkdag is er ‘s ochtends een werkoverleg via Skype. Van der Zwan: “Het is natuurlijk fantastisch dat we tegenwoordig over dergelijke middelen beschikken. Maar opok wij hopen op korte termijn weer met elkaar op kantoor te zitten. Ons hele team mist de gezelligheid. Een potje tafelvoetbal, een lolletje trappen, met elkaar lachen om een flauw filmpje en de altijd gezellige vrijmibo. Qua werk redden we het prima, maar de lol is een stuk minder. Toch knijp ik me ferm in de handen dat het goed gaat met ons bedrijf. De toegevoegde waarde van onze kennis en persoonlijke betrokkenheid komt nu heel duidelijk naar voren. Ik ben enorm trots op ons bedrijf!”

Deel dit artikel met iemand anders:

Verhalen van andere ondernemers

#Harry-tijdens-Corona

#Harry-tijdens-Corona

'Anderhalve meter dat is toch nait zo groot? Hol die der aan…

Lees het hele bericht
 
#Kor-tijdens-corona

#Kor-tijdens-corona

Voor kinderen is het een bijzonder schooljaar. Scholen waren…

Lees het hele bericht
 
#Marcel-tijdens-Corona

#Marcel-tijdens-Corona

Enkele maanden geleden gingen plotseling de rijscholen dicht…

Lees het hele bericht
 
#Ali-tijdens-Corona

#Ali-tijdens-Corona

Twee dagen nadat zijn restaurants toch nog plotseling op slo…

Lees het hele bericht
 
#Joost-tijdens-Corona

#Joost-tijdens-Corona

Twee weken voordat de coronacrisis uitbrak werd hij vader va…

Lees het hele bericht
 
#Tom-tijdens-Corona

#Tom-tijdens-Corona

“Wij schrokken enorm op 15 maart”, vertelt Tom N…

Lees het hele bericht
 
#Frans-tijdens-Corona

#Frans-tijdens-Corona

Online, online en nog eens online. Voor autobedrijf AutoHuiz…

Lees het hele bericht