Een initiatief van: 
Terug naar Andere verhalen

#Harry-tijdens-Corona

'Anderhalve meter dat is toch nait zo groot? Hol die der aan want dan goan der minder dood.'

Het Troostlaidje Hol toch Oafstand van duo Sproakwotter klinkt vrolijk. Met dezelfde positieve, optimistische allure runt de helft van dit muzikale duo Harry van Boven zijn kledingzaak Venema Finsterwolde. Met zijn geestige facebookposts bereikt hij een groot publiek. "Het glas is hier altijd halfvol", zegt Harry.

BIJ VENEMA FINSTERWOLDE IS HET GLAS ALTIJD HALFVOL

#Harry-tijdens-Corona

Harry van Boven

'As de bliksem naar Finnewold! As je Joe mor aan de 1 meter 50 holt'. De woorden staan op elke Facebookfoto van Venema. Waar het in de winkel momenteel iets rustiger is dan normaal, loopt de handel via de website en app als een trein. Van Boven doet het op zijn eigen, unieke en markante manier: 'Ik doe veel online, maar altijd met persoonlijk contact. Als 'persoonlijke jeanshulp' help ik onze klanten via die whatsapp.

Een kaal, kil bestelformulier zou ook totaal niet passen bij Van Boven. "Ik praat persoonlijk met je. In de winkels én online, via WhatsApp. Een praatje en een goed advies. Wij hebben verstand van onze producten en die kennis gebruiken wij bij de verkoop.

Handel is gunnen en ik merk altijd weer dat onze klanten het waarderen om persoonlijk, vakkundig en met een lach geholpen te worden. Een mevrouw uit België kon vanwege de lockdown haar Cars jeans niet bij haar vaste adres kopen. Ze kwam online bij ons terecht en via de WhatsApp kregen we aangenaam contact. Ze bestelde zeven broeken en zei er gelijk bij dat ze de volgende keer weer bij ons bestelt, zo leuk vond ze het. Kijk, dat vind ik nou geweldig!

"Wie naar de winkel wil komen en zeker wil weten dat er verder niemand is, kan er terecht voor een persoonlijke koopavond”

De winkel was een tijdje beperkt open, maar inmiddels zijn de openingstijden als vanouds. Niet alle klanten vinden het echter prettig om in contact te komen met andere mensen in coronatijd. Daarom bedacht Van Boven de ‘persoonlijke koopavond’: "Wie naar de winkel wil komen en zeker wil weten dat er verder niemand is, kan er terecht voor een persoonlijke koopavond: op afspraak, elke week van dinsdag tot en met vrijdag. Een creatieve oplossing, volgens Harry 'de sleutel tot goed ondernemerschap'.


Deel dit artikel met iemand anders:

Verhalen van andere ondernemers

#Kor-tijdens-corona

#Kor-tijdens-corona

Voor kinderen is het een bijzonder schooljaar. Scholen waren…

Lees het hele bericht
 
#Marcel-tijdens-Corona

#Marcel-tijdens-Corona

Enkele maanden geleden gingen plotseling de rijscholen dicht…

Lees het hele bericht
 
#Ali-tijdens-Corona

#Ali-tijdens-Corona

Twee dagen nadat zijn restaurants toch nog plotseling op slo…

Lees het hele bericht
 
#Lennart-tijdens-Corona

#Lennart-tijdens-Corona

Voor veel bedrijven is in tijden van coronacrisis de online …

Lees het hele bericht
 
#Joost-tijdens-Corona

#Joost-tijdens-Corona

Twee weken voordat de coronacrisis uitbrak werd hij vader va…

Lees het hele bericht
 
#Tom-tijdens-Corona

#Tom-tijdens-Corona

“Wij schrokken enorm op 15 maart”, vertelt Tom N…

Lees het hele bericht
 
#Frans-tijdens-Corona

#Frans-tijdens-Corona

Online, online en nog eens online. Voor autobedrijf AutoHuiz…

Lees het hele bericht